Sıkça Sorulan Sorular

Almanya’da şirket kurmak için gerekli bilgiler nelerdir?

| S.S.S. | No Comments
Almanya'da şirket kurmak için aşağidaki bilgilere ihtiyaç vardır. Şirketin Almanya’daki adresi Hissedarların kimliği Şirketin faaliyet konusu Sermaye miktarı Ticari ünvanı CEO’nun belirlenmesi Şirketlere kuruluş, finansman modellemesi ve vergisel açıdan en...

Almanca bilmiyorum ama yine de Almanya’da bir şirket yönetebilir miyim?

| S.S.S. | No Comments
Almanya'daki bütün resmi yazışmalar Almancadır. Resmi yazışmalarda İngilizce kullanılmaz. Bu sebepten uzun vadede Almanca öğrenmekde fayda var. Biz uluslararası çalışan Yeminli Mali Müşavirlik ofisi olarak da müşterilerimizin bütün bürokratik yüklerini...

Almanya’da kurulan şirketin avantajları nelerdir?

| S.S.S. | No Comments
Ekonomik ve siyasi istikrarı avantajınız için kullanın. Şirketiniz için Mükemmel Devirdaim İmkanına sahip olun. Ürünleri Türkiye‘de düşük personel ve malzeme maliyetleriyle üretin. Almanya‘ya daki kendi iştirakinize ithal edin. Almanya’daki şirketinizden...

Almanya’da kim yatırım yapabilir?

| S.S.S. | No Comments
Girişimci tüm iş adamları Almanya’da yatırım yapabilir. Alman devleti, yasalarında yabancı yatırımcılara açıktır. Bu da yabancı bir devlet vatandaşının %100 katılımlı ortak olarak bir şirket kurabileceği anlamına gelir. % 100...

Türk devleti, yurtdışında yatırım yapan işletmecileri destekliyor mu?

| S.S.S. | No Comments
Türkiye devleti, yurtdışında yatırım yapan işletmecileri, özellikle de Almanya‘daki yatırımları destekliyor. Teşvik alabileceğiniz alanlar: Personel maliyetleri için teşvik Alınan Danışmanlık hizmetleri harcamalarına teşvik Reklam giderleri için teşvik Şirketin kira maliyetlerine...

Ab Mavi Kartı Nedir?

| S.S.S. | No Comments
AB Mavi Kart, AB üyesi olmayan bir ülkenin vatandaşı olup yüksek nitelik gerektiren faaliyet amacıyla Almanya’ya gelen veya başka bir ikamet izniyle, örneğin yüksek öğrenim amacıyla, Federal Almanya’da bulunan ya...

Yalnız şirketin sahibi mi oturum ve çalışma izni alabilir?

| S.S.S. | No Comments
Hayır! Örneğin şirketin sahibi, şirketin müdürü, ticari temsilcisi veya temsilcileri, şirketin diplomalı teknik elemanları da oturum ve çalışma izni alabilir! Bu konuda uzman avukat Dr. Temel Nal’dan kapsamlı bir danışmanlık...

Şirketi kaç kişi kurması ve ne kadar bir sermaye yatırılması gerekir?

| S.S.S. | No Comments
Almanya'da bir şirket kurmak isterseniz ilk etapta bir GmbH, yani Alman Hukukuna göre bir limited şirketi kurmanızı tavsiye ederiz. Böyle bir şirketi tek başına ve asgari olarak 25.000 €'luk bir...

Oturum ve çalışma izni alabilmem için ne kadar bir yatırım yapmam gerekir?

| S.S.S. | No Comments
Almanya’da iş sahibi olarak oturum ve çalışma izninin alınabilmesi  için  yabancılar yasasında somut bir meblağ ön görülmemiştir. Genel olarak yapacağınız işe ve projeye göre yeterli bir yatırım olması gerekli ve...

Şirket kurarak oturum ve çalışma izni prosedürü nasıl ilerliyor?

| S.S.S. | No Comments
Önce şirket kuruluyor ya da devralınıyor ya da ortaklık yapılıyor. Sonra da ticari sicile gerekli kayıtlar yapıldıktan sonra da Türkiye’deki Alman temsilciliklerde çalışma vizesi başvurusu yapılıyor ve bunun üzerine size...

Oturma iznimden ailem de yararlanabilir mi?

| S.S.S. | No Comments
Almanya’ya çalışmak için gelenler yanlarında eşlerini ve çocuklarını da getirebiliyor. Berlin Eyaleti Göç ve Uyum Dairesi Danışmanı Eckhard von Zengen ancak çalışanın görevine bağlı olarak, eşlerin ve çocukların gelme koşullarının...

İş piyasası erişimli oturma izni belgesi nedir?

| S.S.S. | No Comments
Almanya’da uzun süre kalmak istiyorsanız, șirket sahibi ya da nitelikli eleman sıfatıyla çalıșma vizesine bașvurabilirsiniz. Almanya’da çalıșıp çalıșamayacağınız, yani bir “çalıșma amaçlı oturma izni belgesi” almanız hangi niteliklere sahip olduğunuza...

Mavi Kart için gerekli koșullar nelerdir?

| S.S.S. | No Comments
Bir yüksekokul diploması ve yıllık en az 47.600 €’luk gelirle Almanya’da bir iș sahibi olmak veya Almanya'da nitelikli eleman eksikliği olan (rağbet görmeyen meslekler adı verilen meslekler) yıllık en az 37.128 €’luk gelir sahibi olan...